Δελτία Τύπου Επιτροπής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΤΛ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Το βράδυ της Τετάρτης 13ης Αυγούστου 2014, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση της Επιτροπής Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Στην συζήτηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο, του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των δημοτικών παρατάξεων Λαϊκή Συσπείρωση και Πολίτες για τα Νησιά μας, της Ο.Ν.Α.Σ, της ΠΕ.ΚΙ.Ν, της ΕΛ.Μ.Ε, του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, του Εμπορικού Συλλόγου Νάξου, των συλλόγων Σαγκριωτών, Δανακιωτών και  Δαμαλιωτών, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αγίου Αρσενίου και Σαγκρίου καθώς και πλήθος πολιτών.

Η Επιτροπή ενημέρωσε για την παραχώρηση των δημόσιων εκτάσεων στη Νάξο στο ΤΑΙΠΕΔ, για την μέχρι τώρα δράση της και για όσες δράσεις ακολουθήσουν. Έγινε επίσης ενημέρωση για την υποβληθείσα από πολίτες της Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης παραχώρησης.

Η Επιτροπή Αγώνα πρότεινε στους συλλογικούς φορείς:
  • Να ενεργοποιηθούν άμεσα και κατ’ αρχήν οι εκπρόσωποί τους, ως πολίτες.
  • Να συμμετάσχουν στην επιτροπή και στις δράσεις της, ως συλλογικότητες, προσωπικότητες, πολίτες.
  • Να υπογράψουν ως σύλλογοι το προς υπογραφή κείμενο.
  • Να εκδώσουν σχετικό ψήφισμα.
  • Να ενημερώσουν τα μέλη τους και τους χωριανούς τους  κατά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις τους και μέσω e-mail, καθώς  και να τα προτρέψουν να υπογράψουν στο avaaz.
  • Να κάνουν συνελεύσεις και να εκδώσουν σχετικό ψήφισμα απ’ αυτές.
  • Να συλλέξουν υπογραφές στο κείμενο της επιτροπής.
  • Να συμβάλουν οικονομικά στις διάφορες ενέργειες.

Η πλειοψηφία των φορέων και των συλλογικοτήτων εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στους στόχους της επιτροπής.

Με βάση και τις προτάσεις που κατατέθηκαν χθες στη συζήτηση, η επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα της για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και Καλεί  όλους τους πολίτες, τους συλλόγους, τους φορείς και τις τοπικές κοινότητες να συμμετάσχουν στον κοινό μας αγώνα και να πλαισιώσουν την επιτροπή η οποία είναι διαρκής και ανοιχτή.

Η επόμενη συνάντηση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18.08.2014 και ώρα 21:00, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Αρσενίου.
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΙΣ 13/8/2014 ώρα 21:00 μ.μ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η << ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ >> καλεί τους βουλευτές Κυκλάδων, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Έπαρχο Νάξου, το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, τις δημοτικές παρατάξεις, τα εκλεγμένα τοπικά συμβούλια του Δήμου μας, την επίσημη Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα, τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, την Ο.ΝΑ.Σ, την ΠΕ.ΚΙ.Ν, τον εμπορικό σύλλογο, τον σύλλογο ξενοδόχων, τον σύλλογο ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, τον σύλλογο ιδιοκτητών καταστημάτων μαζικής εστίασης, το Δικηγορικό σύλλογο Νάξου, τον σύλλογο λογιστών, τον σύλλογο μηχανικών, το σωματείο σμυριδεργατών και όλους ανεξαιρέτως του επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία, τους πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους και κάθε είδους συλλογικότητα, τους συλλόγους καθηγητών δασκάλων και νηπιαγωγών, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, το σωματείο εργαζομένων του Κ.Υ. Νάξου, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, τα αθλητικά σωματεία και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με θέμα: << Ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων – σχεδιασμός κινητοποιήσεων με σκοπό την υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων από την εκποίησή τους σε ιδιώτες μέσω ΤΑΙΠΕΔ >> και να ορίσουν εκπροσώπους τους στην επιτροπή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου