Ψηφίσματα Τοπικών Φορέων & Συλλόγων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΣΑΓΚΡΙΟΥ


Η Λαϊκή Συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου, που συγκλήθηκε,σύμφωνα με το άρθρο 85 του Καλλικράτη,  στο Σαγκρί στις 21/8/2014,εκφράζει ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή της στην εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ,των περιοχών :  της παραλίας και  των λιμνών του Αγ.  Προκοπίου,  τηςπαραλίας  με  τις  αμμοθίνες  στην  Πλάκα,  της  λίμνης  της  Αλυκής  στοαεροδρόμιο, της παραλίας και του έλους του Καλαντού και της παραλίαςΛιβάδι στην Ηρακλεά και είναι αντίθετη σε κάθε ιδιωτικοποίηση παραλίαςκαι δημόσιας περιουσίας.Σαγκρί 21/8/2014.

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου

 
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, στην έκτακτη συνεδρίασή του την 18/8/2014 και στο πλαίσιο των δράσεων και κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται από την Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, εκφράζει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη, αντισυνταγματική εκποίηση δημοσίων εκτάσεων και στηρίζει τις αγωνιστικές ενέργειες και προσπάθειες της Επιτροπής Αγώνα, που στοχεύουν στην προστασία και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των εκτάσεων αυτών. 
 


ΨΗΦΙΣΜΑ  Ο.ΝΑ.Σ.


Νάξος, 12 Αυγούστου 2014
Αριθμ. Πρωτ: 147


Σήμερα 12 Αυγούστου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 π.μ. συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΝΑ.Σ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΝΔΡΟΝΙΚΕΙΟ» στο Δαμαριώνα Νάξου, μετά από πρόσκληση του προέδρου, με βασικό θέμα συζήτησης: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ(Λίμνες Αγίου Προκοπίου, Αλυκή, Αμμοθίνες της Πλάκας, Έλος Καλαντού, παραλία «Λιβάδι» της Ηρακλειάς) ΣΤΟ ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Μετά από ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του Δ.Σ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να συμμετάσχει η Ο.ΝΑ.Σ. στην Πανναξιακή συζήτηση του θέματος που θα γίνει την Τετάρτη 13/08/2014 στις 9:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
2. Να συσταθεί Επιτροπή Αγώνα από όλους τους θεσμικούς φορείς της Νάξου, στην οποία ηγετικό ρόλο να έχουν ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Ο.ΝΑ.Σ.
3. Να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των περιοχών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. από το Ελληνικό Δημόσιο.
4. Διατρανώνει την αντίθεσή της σε κάθε απόφαση, ακόμα και σε σκέψη, για εκποίηση των περιοχών αυτών και κάθε άλλης περιοχής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
5. Να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για αποκατάσταση των περιοχών αυτών στη φυσική τους μορφή και για την προστασία τους από τις κάθε λογής παρεμβάσεις που αλλοιώνουν το φυσικό τους κάλλος.
6. Να μην παραβιάζονται οι Διεθνείς Συνθήκες και η σχετική νομοθεσία, που προστατεύουν τις περιοχές φυσικού κάλλους, Natura κλπ.
7. Τέλος καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς του Νησιού,από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέχρι και το πιο μικρό Σύλλογο ή Σωματείο αλλά και όλους τους Ναξιώτες, σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ  ΜΑΡΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου