Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή ΤΑΙΠΕΔ προς τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη Δήμαρχο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στις 10 Σεπτεμβρίου 2015

Σας στέλνω την επιστολή που έστειλε το ΤΑΙΠΕΔ προς τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη Δήμαρχο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 με θέμα 


"Ενημέρωση για πολεοδομικές, χωροταξικές και ρυμοτομικές παρεμβάσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων" 

Την αντιγράφω σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να διαβάσετε το φαξ.

Αξιοτιμε κ. Μαργαρίτη,

¨Οπως ίσως γνωρίζετε με την υπ' αριθμόν 234/2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 1020/6/25.04.2013) μεταβιβάσθηκε κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΑΙΠΕΔ δημόσιο ακίνητο με Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής (ΑΒΚ) 124, εκτάσεως 161.776 τ.μ ευρισκόμενο στο  δυτικό τμήμα του νησιού, νοτίως της Χώρας και δυτικά του οικισμού του Αγ. Προκοπίου στη θέση από Αγία Αννα έως Άγιο Προκόπιο. 

Από τον τεχνικό έλεγχο που διενεργήθηκε από τους Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της διερεύνησης των δυνατοτήτων αξιοποίησης του ακινήτου, διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται στο β στάδιο (υποστάδιο Β1) η μελέτη " Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο( ΓΠΣ) και Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δήμου Νάξου.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας τηρείτε ενήμερους για την εξέλιξη και θεσμοθέτηση της προαναφερθείσας μελέτης, καθώς και για οποιεσδήποτε άλλες πολεοδομικές, χωροταξικές και ρυμοτομικές παρεμβάσεις σχεδιάζετε στα διοικητικά όρια του Δήμου σας και οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν την αξία του δημοσίου ακινήτου. Παράλληλα, παρακαλούμε όπως, με μέριμνά σας, διασφαλίζετε σε κάθε περίπτωση την έγκαιρη και ουσιαστική συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ στην επεξεργασία των ανωτέρων σχεδιασμών, συμμετοχή που αποτελεί προυπόθεση για την αποτελεσματική αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Ευαγγελία Τσιτσογιαννοπούλου
Εντενταλμένη Σύμβουλος

Κοινοποιώ στις σελίδες που έχουμε της Επιτροπής και περιμένω σχόλια σας.

Νεκταρία Καραμπάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου