Νάξος: Μετά τη βράβευση ... η πώληση ...


 Source :http://ysterografonews.gr

Τον Φεβρουάριο του 2014 η Νάξος βγήκε στην 5η θέση διεθνώς και 2η στην Ευρώπη, ανάμεσα στα καλύτερα νησιά του κόσμου, σύμφωνα με τα Βραβεία TripAdvisor Travelers' Choice Islands, ύστερα από αξιολόγηση πέραν των 100 νησιών από όλο τον κόσμο.

Η καλύτερη παραλία της Νάξου είναι ο Άγιος Προκόπιος, γνωστός σε όλους, άσχετα εαν έχουν ή όχι ταξιδέψει στη Νάξο.

Σε πρόσφατη απόφασή της Ελληνικής Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. 1020/24-5-13), το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει να διαχειρίζεται και να εκποιεί 8 περιοχές σημαντικής οικολογικής αξίας: 4 περιοχές υγροτόπων σε Νάξο, Μήλο και Άνδρο που βρίσκονται εντός ορίων περιοχών Natura 2000 (Ειδικές Ζώνες Διατήρησης, από τις οποίες οι 3 και εντός Ζωνών Ειδικής Προστασίας -περιοχών σημαντικών για τα Πουλιά), 1 υγρότοπο στη Νάξο που έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής, και 3 περιοχές υγροτόπων σε Πάρο –Αντίπαρο που έχουν χαρακτηρισθεί προστατευόμενοι ως μικροί νησιωτικοί υγρότοποι.

Ετοιμάζονται να «ξεπουλήσουν» τις Λίμνες του Αγίου Προκοπίου!

Σημαντικά τμήματα των υγροτόπων αυτών καλύπτονται από οικότοπους ευρωπαϊκής προτεραιότητας, όπως αναλυτικά για κάθε περιοχή αναφέρεται πιο κάτω. Για τη μία μάλιστα από τις περιοχές αυτές, τις Λίμνες Αγίου Προκοπίου, έχει ξεκινήσει διαδικασία προκαταρκτικής ενημέρωσης υποψήφιων επενδυτών, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, με προτεινόμενες χρήσεις: ξενοδοχειακό συγκρότημα, εξοχικές κατοικίες, εμπορικές χρήσεις και συντελεστής δόμησης 0,2 (σε περιοχή που καλύπτεται κατά 76-95% από τον Οικότοπο προτεραιότητας Νο 1150: Παράκτιες λιμνοθάλασσες).
Real estate... εν κρυπτώ
Δείτε πως παρουσιάζουν αφενός την υπόθεση επένδυσης-πώλησης του ακινήτου τα real estate , πως θέλουν να κρατήσουν μυστική την διαδικασία (όσο μπορούνε βέβαια) και αφετέρου, υπογραμμίζουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμμία υποχρέωση σε ό,τι αυτοί γράφουν ή πράττουν, αν και λένε ότι ενεργούν για λογαριασμό του. Φάσκουν και αντιφάσκουν δηλ. Με λίγα λόγια κάνουν έρευνα της αγοράς και βολιδοσκοπούν την κατάσταση για αντιδράσεις κλπ.

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου στη Νάξο, την πιο τουριστική περιοχή του νησιού. Είναι παραθαλάσσιο και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην θάλασσα.
Η παραλία του Αγίου Προκοπίου έχει βραβευτεί κατ' επανάληψη με γαλάζια σημαία (Blue Flag).

Οι προδιαγραφές της «επένδυσης»
Ας δούμε αναλυτικά, πώς περιγράφονται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που έχει βάλει στο "μάτι" το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και τι χρήσεις προτείνει στους υποψήφιους επενδυτές στον συγκεκριμένο χώρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου