Δράσεις

16 Δεκεμβρίου 2014

Σήμερα, τα παιδια της Ά Γυμνασίου χώρας Νάξου έλαβαν δράση κατά της εκποίησης των παραλιών και λιμνών της Νάξου. Mια ακόμη δράση της Επιτροπής Αγώνα πραγματοποιήθηκε χάρις στην καλή θέληση των καθηγητών, των παιδιών και την ευγενική παρουσία του Μάνου Κοκκολιού που έκανε την ληψη από ψηλά. Απολαύστε τα!

https://www.youtube.com/watch?v=BCccLghyt2A&feature=youtu.be


 

 

 

3 Σεπτεμβρίου 2014
Ανοικτή Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στη Χώρα Νάξου

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


Χθες το βράδυ (3/09) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά τηςεκποίησης  της  δημόσιας  γης  από  το  ΤΑΙΠΕΔ της  Επιτροπής  Αγώνα  για  την  Υπεράσπιση  τωνΔημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πολύ κόσμοπου  συμμετείχε  στη  συλλογή  υπογραφών  και  παρακολούθησε  τις  ενημερωτικές  ομιλίες  τηςΕπιτροπής καθώς και το μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε. Θα  θέλαμε  να  ευχαριστήσουμε  τον  Μιχάλη  Μαθιάσο  για  την  ηχητική  κάλυψη  τηςεκδήλωσης, την διαφημιστική εταιρία «Σπείρα» για τις αφίσες, την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου για τη βοήθεια που πρόσφερε στην προβολή των ενημερωτικών διαφανειών καθώς και όλους τουςμουσικούς που πλαισίωσαν τη μουσική βραδιά. Η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της τοπικήςκοινωνίας σχετικά με το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών του τόπου μας.  Η συμμετοχή στοναγώνα μέσω της υπογραφής μας είναι  ένα πρώτο βήμα αλλά αυτό που ουσιαστικά απαιτείται,δεδομένων των επιβαλλόμενων από τη συγκυβέρνηση συνθηκών, είναι η ουσιαστική στελέχωσητης Επιτροπής, προκειμένου, όλοι μαζί, συλλογικά να ορίσουμε και να προβούμε σε αγωνιστικέςκινητοποιήσεις  με  στόχο  την  απένταξη  των  περιοχών   των  λιμνών  του  Αγίου  Προκοπίου,  τηςΛίμνης  της  Αλυκής  στο  αεροδρόμιο,  της  Πλάκας,  του  έλους  του  Καλαντού  και  της  παραλίας«Λιβάδι» στην Ηρακλειά καθώς και κάθε άλλης περιοχής της Ελλάδας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σας  περιμένουμε  την  Παρασκευή,  5  Σεπτέμβρη  στις  21:00,  στον  Πολιτιστικό  Σύλλογο Αγερσανίου για να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις της επιτροπής αγώνα. Τα δημόσια αγαθά δενανήκουν  στο  ΤΑΙΠΕΔ,  στο  κράτος  και  στη  συγκυβέρνηση  και  μόνο  οι  κάτοικοι  του  τόπουμπορούμε  να  τα  διαφυλάξουμε  προκειμένου  να  έχουμε  όλοι  πρόσβαση  σ'  αυτά  και  να  ταχαιρόμαστε χωρίς κοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς. 

Συλλογή  ηλεκτρονικών  υπογραφών  στο  avaaz.org  μέσω  του  blog  της  επιτροπής  αγώνα:http://naxos-sos.blogspot.gr/Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των ΜικρώνΚυκλάδων.

  10 Aυγούστου 2014


Στα πλαίσια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών μας σχετικά με την εκποίηση των λιμνών του Αγίου Προκοπίου, των Αλυκών του Αεροδρομίου, των αμμοθινών της Πλάκας, του έλους Καλαντού και της παραλίας «Λιβάδι» της Ηρακλειάς από το ΤΑΙΠΕΔ, η Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδω, επισκέφτηκε στις 10 Αυγούστου  (10/08/2014) την παραλία της Πλάκας.  Η ανταπόκριση των παρευρισκομένων ήταν άμεση και πολύ θετική.


9 Αυγούστου 2014

Ανοιχτή συζήτηση στη Νάξο για την υπεράσπιση δημοσίων εκτάσεων

Σε εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων και το σχεδιασμό κινητοποιήσεων με σκοπό την υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων, καλεί όλους τους θεσμικούς και συλλογικούς φορείς η Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 13 Αυγούστου και ώρα 21:00 μ.μ.

H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, καλεί τους βουλευτές Κυκλάδων, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Έπαρχο Νάξου, το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, τις δημοτικές παρατάξεις, τα εκλεγμένα τοπικά συμβούλια του Δήμου μας, την επίσημη Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα, τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, την Ο.ΝΑ.Σ, την ΠΕ.ΚΙ.Ν, τον εμπορικό σύλλογο, τον σύλλογο ξενοδόχων, τον σύλλογο ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, τον σύλλογο ιδιοκτητών καταστημάτων μαζικής εστίασης, το Δικηγορικό σύλλογο Νάξου, τον σύλλογο λογιστών, τον σύλλογο μηχανικών, το σωματείο σμυριδεργατών και όλους ανεξαιρέτως του επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία, τους πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους και κάθε είδους συλλογικότητα, τους συλλόγους καθηγητών δασκάλων και νηπιαγωγών, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, το σωματείο εργαζομένων του Κ.Υ. Νάξου, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, τα αθλητικά σωματεία και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με θέμα: << Ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων – σχεδιασμός κινητοποιήσεων με σκοπό την υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων από την εκποίησή τους σε ιδιώτες μέσω ΤΑΙΠΕΔ >> και να ορίσουν εκπροσώπους τους στην επιτροπή. 
 7 Αυγούστου 2014

Στα πλαίσια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών μας σχετικά με την εκποίηση των λιμνών του Αγίου Προκοπίου, των Αλυκών του Αεροδρομίου, των αμμοθινών της Πλάκας, του έλους Καλαντού και της παραλίας «Λιβάδι» της Ηρακλειάς από το ΤΑΙΠΕΔ, η Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραμέρο, επισκέφτηκε χθες (7/08/2014) την
παραλία του Αγίου Προκοπίου. Μοιράσαμε υλικό, συλλέξαμε υπογραφές για την απένταξη των προαναφερθέντων περιοχών από το ΤΑΙΠΕΔ και συζητήσαμε με τον κόσμο για τις καταστροφικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις του ξεπουλήματος καθώς και για το πλήγμα που πρόκειται να επιφέρει στην τοπική οικονομία. Η ανταπόκριση των παρευρισκομένων ήταν άμεση και πολύ θετική.


Η επιτροπή Αγώνα μαζί με τον Γιώργο Καραμέρο, θα επισκεφτεί ξανά την παραλία του Αγίου Προκοπίου, την Κυριακή (10/08) για να συνεχίσει την ενημερωτική της δράση. Η συνάντηση είναι ανοιχτή για όποιον και όποια ενδιαφέρεται να συνδράμει στο έργο της επιτροπής. Θα συναντηθούμε στις 12:00, στον ναυαγοσωστικό πύργο. Σας περιμένουμε όλους εκεί να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο ξεπούλημα των ομορφότερων περιοχών του τόπου.

Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων


3 Aυγούστου 2014

Η Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, παραβρέθηκε στη γιορτή της πατάτας προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με την εκποίηση των λιμνών του Αγίου Προκοπίου, των αμμοθινών της Πλάκας, του έλους Καλαντού και της παραλίας «Λιβάδι» της Ηρακλειάς από το ΤΑΙΠΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Αγίου Αρσενίου, Νίκος Μαργαρίτης, διάβασε το κείμενο διαμαρτυρίας της επιτροπής, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, αναρτήθηκε πανό και συλλέχθηκαν υπογραφές για την απένταξη των προαναφερθέντων περιοχών από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η ενημέρωση σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα προσέλκυσε πολύ κόσμο, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα και τις δράσεις της επιτροπής και συμμετείχε υπογράφοντας τη διαμαρτυρία.
   
Η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών, είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Επιτροπής Αγώνα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου